香港角色扮演遊戲同好會

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: adam6318

買藥水

管理員

OH. 被點名了.

對不起, 星期六我跟小櫻都有其他事要做..
TRPG
回復

典範冒險者

新朋友

抱歉,這星期6不能
回復

偉大冒險者

數字當

差一個啊…………………
願大自然與你同在
回復

1萬

TDH GM

老鬼之一

差兩個
又不是收皮了, 何需再起?
區區謝皮了. 不夠粉皮們看嗎?
收皮了的粉皮才需再起!
萬皮謝了千皮, 還有九千!
回復

偉大冒險者

數字當

好耐冇玩TDH既game啦~~~1/3玩5e
如情況許可,想玩多車sir  game想買Greatbow,Composite,str+3,mw

跪game 28/2/2015 星期6
Level 1~3 / 2~4
手上既Char

一箭 Fighter 2<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<超想玩
尼斯曆433年11月21日 加蘭斯城
一刀 Barbarian 2
Game End: 尼斯曆433年12月13日 萊斯城
練紅炎 Barbarian 1
Game end: 434.1.18 加蘭斯城
願大自然與你同在
回復

1萬

2萬

TDH GM

God of Excel

一把greatbow, composite, +3 Str, masterwork價值為1100gp

一隻CR1怪物平均會跌300gp treasure出來,但賣出需除以二,亦PC實得150gp

1100/150 = 7.33

縱使沒有任何消耗,一個level 1-3的角色亦需消滅7.33隻CR1的怪物才能達到你所講的目的

當一個平均為level 2的四人party,一次game session打四場計,即是頭三場打七隻CR1,尾場需打九隻CR1

如以ECL計,則分別為ECL6及7,頭三場都是deadly encounter,最後一場更是overpowering encounter

簡單D講,即係要打三場九死一生既戰鬥同一場必死既戰鬥

咁都唔死既話,先至可以賺到1100gp
回復

偉大冒險者

數字當

我交比dm決定,game不是我開,雖然明知一定打不過…
想快d買greatbow分開2個Game儲錢
願大自然與你同在
回復

1萬

TDH GM

adam6318 發表於 2015-2-23 11:00
想快d買greatbow分開2個Game儲錢
...
game不是我開

其實呢句好挑釁性,你有無留意呢?

你只要講分開幾個game賺咪得囉。
兒子生性病母感安慰
父涉姦兒子女友被捕
為食女立志做醫生
回復

偉大冒險者

數字當

Oh,我下次留意番,對唔住……
願大自然與你同在
回復

1萬

2萬

TDH GM

God of Excel

adam6318 發表於 2015-2-23 09:45
好耐冇玩TDH既game啦~~~1/3玩5e
如情況許可,想玩多車sir  game想買Greatbow,Composite,str+3,mw

請說話清楚一點

之前你話想DM開game比你玩,要用treasure來買greatbow, composite, +3 Str, masterwork

所以我認為你想要一個game就賺夠買弓既錢

而家你話其實係分開兩個game儲錢,但又話快D,咁夠竟你想一個game,兩個game,定總知有game比你儲到錢就得先?

另外,你又話:

比人既感覺係:你想賺一百萬所以搵野做,但搵你做野果個話要做呢D要做果D,好有困難既,問你得唔得,你明知做唔黎都去做,結果失敗左,就話全部責任在於搵你做野果個度

對唔住,你咁既態度係唔會有人搵你做野既,無論係遊戲裏面同現實都一樣
回復