香港角色扮演遊戲同好會

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: othersakura

求續 game 同伴 - 9/11 下午 Lv 2-4

COC版主

天殺的變態女

溫溫 發表於 2014-11-4 17:58
個三條npc 其中一件有bard底的,
家下鬼有咁多2-4bard 咩重要叫佢去拍戰争片,

Agree,我家bard 4到最後都係選擇role play向,打到甘癲...又吾係個個高lv
小龍搬家...
回復

DOI GM

小櫻

其實…………
npc 哪個是 bard……
這是小櫻~~
回復

偉大冒險者

數字當

othersakura 發表於 2014-11-4 21:49
其實…………
npc 哪個是 bard……

上次傳說樂手既靚女姐姐,名就搵下之前D 後記先~
願大自然與你同在
回復

DOI GM

小櫻

問題:
她會出現?
這是小櫻~~
回復

偉大冒險者

數字當

D狗頭人,我諗到D野,之前打左一堆手上有熊人拎著斧頭既紋身既山賊,有一個game係有一班狗頭人係後面浪射(Mission 570H),係combat完左之後,有一個係同黨既山賊(唔記得左種族)比我地捉左,仲送左入加蘭斯城坐花廳,如果有當日game既char join game既可以諗諗
願大自然與你同在
回復

1萬

2萬

TDH GM

God of Excel

adam6318 發表於 2014-11-4 22:02
D狗頭人,我諗到D野,之前打左一堆手上有熊人拎著斧頭既紋身既山賊,有一個game係有一班狗頭人係後面浪射(M ...

請問以上資料是你的那個角色得知的呢?
回復

TDH GM

Kenneth 發表於 2014-11-4 23:30

From a dead character
回復

1萬

TDH GM

老鬼之一

Kenneth 發表於 2014-11-4 23:30

好明顯是META GAME THINKING得知~
又不是收皮了, 何需再起?
區區謝皮了. 不夠粉皮們看嗎?
收皮了的粉皮才需再起!
萬皮謝了千皮, 還有九千!
回復

管理員

魔皇A

吳王萬皮 發表於 2014-11-5 09:43
好明顯是META GAME THINKING得知~

佢講呢個game?

Mission 570H - 自由任務1
DM : Henry
Level : 1-3
人數 : 3-6
時間 : 2014年9月9日 (星期二) 下午1:00 ~ 6:30
地點 : 城大AC1飯堂
Game Time : 尼斯曆433年5月9日
Game Place : 加蘭斯城
難度: 5 (Combat types)

故事 :
野獸出沒!注意!
火焰之心的秘密任務~失敗!

Game Start  尼斯曆433年5月9日 加蘭斯城
Game End 尼斯曆433年5月20日 加蘭斯城

xp: mission + combat + roleplay + Game Solving + other

,…

陳廣朗(adam6318) : 一拳,  Fighter 3
XP: 250+800+(-150)+0+(-150) = 750
角色的Alignment 為LG, 但玩家讓角色排隊打尖; 欺善怕惡的行為完全沒有LG的行為可占: 現在發出一次警告, 角色的Alignment 是可以轉變的;
如有同類情況發生, GM會直接將角色的Alignment 修正.
玩家太多說話影響其他玩家及GM, 雖然GM已即場作出警告並要求玩家不要在其他玩家進行Roleplay/戰鬥時騷擾其他人, 唯玩家完全無視所有人的要求, 扣XP!

玩家未有認真理解角色的能力,一味聽完人講就”知知知”,完全沒有聽入耳!難為奶媽多番教導,玩家仍然不知悔改!
應該射箭時行上前,應該埋身打時就找弓箭!雖然角色有Quick Draw, 但最後一戰有3個回合是在換武器,飲藥水...
完全看不出是Level 3 的角色!

玩家應留意一下,自己角色的戰鬥定位,以及臨場應變,這方面的確要靠多睇多聽多留心去補足. 玩家熟習角色後希望會有更好的表現.

好似除左桿匪,其他人都唔係用有關既角色join。

定係你叫人粉去問米?
回復