香港角色扮演遊戲同好會

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: mugi

(一切都係我個錯系列)雙打手vs small size

偉大冒險者

數字當

mugi 發表於 2014-9-21 20:59
問題我地吾知地型形,而且,支捧係人地既,你梗係丟得爽啦,而且,而且放地下咪姐係又比人收棍 ...

kenneth講過佢地會搵人出去汁左枝塋光棒,一開始擲左出去就大約知道個地形,但係佢地有4個箭手,1 個sorcerer , 1 個詩人,1 個巴巴人,1 隻狗,仲有唔知幾多人,但如果佢地搵個出嚟就要問賢賢,但比佢汁左之後再擲門口枝火把出去,擲完再擲唔係無聊係,因為4人得茶葉蛋係有dark vision,其餘3人冇左光,接近一個廢人
願大自然與你同在
回復

1萬

2萬

TDH GM

第六天魔王

mugi 發表於 2014-9-21 09:39
部分內容涉及不雅用語,敬請留意

我突然唸,我吾明,

點解dm吾係戴域訓底時直接收everbuning torch

因為想點打手表演耐一d, 做錯多d野.
等大家可以指指點點多d.

太早就收, 即時 game over 就比人話屈機.
事後話 "如果當時我睇到, 就打得嬴啦, 係冇同伴保護光源既問題"

所以比足時間, 打唔嬴啦ma. ok. 淨係識c.e. 唔識打呀ma.
收工, 我唔想再roll 17 18 19 20 慢慢雞.
到我悶啦.
命が繰り返すならば 何度も君のもとへ
欲しいものなど もう何もない
君のほかに大切なものなど
回復

1萬

2萬

TDH GM

第六天魔王

mugi 發表於 2014-9-21 20:59
問題我地吾知地型形,而且,支捧係人地既,你梗係丟得爽啦,而且,而且放地下咪姐係又比人收棍 ...

你丢過去... 即時有巴巴出黎收入底褲到 !
回復

偉大冒險者

數字當

Dainherbs 發表於 2014-9-21 21:44
點解dm吾係戴域訓底時直接收everbuning torch

因為想點打手表演耐一d, 做錯多d野.

我CE.........................係成場戰事既敗點,maybe我係E D小箭手既場面xp 唔夠,要高ac都唔要高to hit導致ftk,比我上到高level game我既責任就會係最大...
願大自然與你同在
回復

1萬

2萬

TDH GM

第六天魔王

mugi 發表於 2014-9-21 10:38
同意,所以賢魔話,拒既Lv. Game 做錯一件事,係會有代價。而今次代價對我來說,好高....

同意,所以賢魔話,拒既Lv. Game 做錯一件事,係會有代價。而今次代價對我來說,好高....

係你地冇留意. 這是難度 4 的 魔王game, 唔係難度 4 既 魔物game.

我預左有大奶媽, 先至出咁既怪量... 突然唱首歌仔比我聽... "有隻雀仔跌落水..."
你又叫我如何呢...
回復

1萬

傳說冒險者

所以話,罪都歸到我頭上.....
回復

COC版主

天殺的變態女

RE: (一切都係我個錯系列)雙打手vs small size

adam6318 發表於 2014-9-21 21:42
kenneth講過佢地會搵人出去汁左枝塋光棒,一開始擲左出去就大約知道個地形,但係佢地有4個箭手,1 個sorc ...

我吾覺會好好多囉,一日我地吾學會箭頭合一,我地一日都會輸落去,永遠輸落去,大game小game都輸落去,吾係你ce係成敗關鍵,而係光源訓底,果刻已經註定失敗,

既然係甘,點解光源要丟地下,梗係rage左去硬直啦,地下= =
小龍搬家...
回復

1萬

2萬

TDH GM

第六天魔王

新手冒險者 發表於 2014-9-21 22:04
所以話,罪都歸到我頭上.....

小事姐~

魔王既爛gap , 爛roll play, 是旦既先攻權, 是旦既attack roll, 令你覺得好似求其game.

掉以輕心.

(玩家)輕鬆玩game, (角色)認真處事.

----------------------------------------------------------

另: 經過 4 小時車程時間, 已經諗左一個九死一生既方案.

不日上映.

MM - 死或生
DM : 魔王
LEVEL : 1-3
人數 : 固定人腳 另可最多 2 位自殺式玩家參加
難度 : 7 (MIX)

故事 :
在全員被活捉之後...

各位, 我喜歡戰鬥.
各位, 我超喜歡戰鬥.
各位, 我最喜歡戰鬥.
(下略)

這是一個必定有死人出現, 不一定有活人成功的遊戲,
死或生.
一個 死 由你地選擇, 一個 生 由你地選擇既遊戲...

注 : 敗者復活戰. OK ?
來到魔王之一 魔偶 的主場.
"終要給我一點點樂趣吧~ "
可是 魔王 始終都是魔王, 他一出手, 又怎會像瘋子那麼的仁慈呢.
回復

COC版主

天殺的變態女

Dainherbs 發表於 2014-9-21 22:18
小事姐~

魔王既爛gap , 爛roll play, 是旦既先攻權, 是旦既attack roll, 令你覺得好似求其game.

太期待了太期待了,
熱血沸騰,幹勁滿滿!
小龍搬家...
回復

偉大冒險者

數字當

MM - 死或生
DM : 魔王
LEVEL : 1-3
人數 : 固定人腳 另可最多 2 位自殺式玩家參加
難度 : 7 (MIX)

大家都已經破斧沉舟,冇曬equipment,我同m子既拳頭會唔會打得死人呢,簡sir既指導會唔會carry到大家呢,
會唔會汁到一枝半枝club,去殺1~2個獄卒有番小小equipment用,汁番條命仔呢,E家冇人會知,大家買定離手~~~

迷之音 : 小張同啊斯塔去哪打醬油啦,佢地2個唔係拎2個飯盒就走人架
            ,小張好緊要架,大藥盒係冇曬equipment既時候好緊要,啊斯塔E位聖騎士,會唔會放低自己條命去救大家呢~~ (買魔王勝$1000
願大自然與你同在
回復