香港角色扮演遊戲同好會

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 5931|回復: 24

炸雞勇者設定

偉大冒險者

數字當

一刀,星期6前冇意外就完成背景,星期2打風就當日完成
主要使用greatsword
其他兵器Longspear,Longbow
防具,一開始要Chain Shirt ,就儲錢買Breastplate armor
79PT

Str: 18
Dex: 16
Con: 18
Int: 10
Wis: 8
Cha: 8

仲有1點唔知放邊好

level 1 barbarian 1                   Power Attack ,Weapon Focus (greatsword)
level 2 barbarian 1 / fighter  1   Cleava
level 3 barbarian 1 / fighter  2   Endurance,Quizdrew(未定)
level 4 barbarian 1 / fighter  3   con+1,但如果上面1點去到下3圍就唔一定點落con
level 5 barbarian 1 / fighter  4   Weapon Specialization (greatsword)

願大自然與你同在
回復

COC版主

天殺的變態女

以後我BUILD 打 CHAR都會貼呢個REF, 同時新手的我兩相依為命(泣):
18 STR, 18 CON 打手. - 有傷害, 無防衛. 即係重視打, 後防比隊友幫你.
18 STR, 14 CON 打手. - 有傷害, 無防衛. 不過薄, 即係重視打, 後防比隊友幫你, 但自已唔可以比敵人一ROUND 爆頭, 走位太敗家, 會死.
18 STR, 18 DEX, 14 CON - 有傷害, 有技擊, 可以有防衛. 不過薄, 即係重視打, 不過可以轉MODE 變化. 要攻守掌握.
16 STR 18 DEX 16 CON - 技擊, 戰場重視. 開始入門高手段戰鬥技巧.
16 STR 18 DEX 12 CON /18 STR 16 DEX 12 CON - 開始挑戰戰鬥技巧應用, 走位同預測力.

經過茶葉蛋,我發現巴巴人+pa 呢個 SETTING要同時CARRY/顧忌 3樣野,

1)幾時RAGE
2)RAGE後AC 的HANDLE
3)抛幾度

辛苦廣朗了
小龍搬家...
回復

1萬

2萬

TDH GM

God of Excel

mugi 發表於 2014-9-15 22:52
以後我BUILD 打 CHAR都會貼呢個REF, 同時新手的我兩相依為命(泣):

經過茶葉蛋,我發現巴巴人+pa 呢個 S ...
1)幾時RAGE
2)RAGE後AC 的HANDLE
3)抛幾度

賢賢流Rage & PA
回復

偉大冒險者

數字當

一刀之所以為勇者,講小小就快完成既背景先,去片~~

炸雞勇者,一刀本身好中意食炸雞,係萊斯城同一班街童係自己地頭,比人踩場,一刀口中含住一舊炸雞就大叫左一句
「Alright, chums up, Let's do this... LEEROOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOY JEEEEEEENKIIIIIIIIIIIIIIINS!」,一刀打一個十個,大戰左幾個回合,唔夠打比同伴救番,口中還含住炸雞說「At least I have chicken.」(原本想講At least I'm not chicken,但口中含住炸雞所以讀錯左),就係咁在萊斯城街童傳著一位炸雞勇者的笑話

p.s. 某日,一刀同啊媽係左一吧食完晚飯之後,由一個年老的冒險者,同一刀講左個故事之後,就送左個名比一刀,其名為 Leeroy Jenkins
願大自然與你同在
回復

COC版主

天殺的變態女

反正跟住無錯...生還下來就是樂園....
小龍搬家...
回復

COC版主

天殺的變態女

adam6318 發表於 2014-9-15 23:15
一刀之所以為勇者,講小小就快完成既背景先,去片~~

炸雞勇者,一刀本身好中意食炸雞,係萊斯城同一班街 ...

SUPER FUN!hah
小龍搬家...
回復

偉大冒險者

數字當

你錯啦
18 STR, 18 CON 打手. - 有傷害, 無防衛. 即係重視打, 後防比隊友幫你.
一拳向住「比人打一身唔死你就出事啦」既方向修練
願大自然與你同在
回復

1萬

TDH GM

你 8wis 8cha無好處囉。
兒子生性病母感安慰
父涉姦兒子女友被捕
為食女立志做醫生
回復

1萬

2萬

TDH GM

God of Excel

Paperoil 發表於 2014-9-15 23:36
你 8wis 8cha無好處囉。

攞正牌做白痴野同無禮貌
回復

1萬

TDH GM

Kenneth 發表於 2014-9-15 23:42
攞正牌做白痴野同無禮貌

本身已經係,仲攞正牌;
攞硬命!
兒子生性病母感安慰
父涉姦兒子女友被捕
為食女立志做醫生
回復