香港角色扮演遊戲同好會

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 11485|回復: 56

Mission 567MM - 狼群 ! XP

1萬

2萬

TDH GM

第六天魔王

Mission 567MM - 狼群 !

Date: 2014-8-23
Game start: 433.3.8 加蘭斯城
Game end: 433.3.19 加蘭斯城

故事:
起街市, 酒吧等地區. 最近傳出不少 小運輸客的 怨言.
本身收入不多, 往來皇城 加蘭斯的小商, 在無撼山 及 森林 附近. 被狼群攻擊.
一波平定, 一波又起. 無左高薄, 而家到狼出没注意....
到底, 比人搶劫好. 但是死於狼口下好...
一時間... 商人無言.
多事冒險者出現.
出發去打狼.
比狼打.
完.

經驗值 : (簡易級)

一拳 (adam6318) fighter 1
xp : 50 + 25 + 1285 + 0 + 10 = 1370
三次 ! 未卜先知 ! 你角色完全唔知道有狼出現既情況下. 問NPC 邊度有狼出没, 打探狼既消息.
(一拳 於 MM GAME 裡既 低LEVEL 角色保護光環消失.)

卡諾布里索 (Kenneth) Ranger 2/ Barbarian 1
xp : 25 + 75 + 1285 + 0 + 115 = 1500
下回小心海坊主迫你點野飲~

韋護 (Kin) Monk 1
xp : 0 + 25 + 1285 + 0 + 60 = 1370
MM Game 可以CLick 既地點比你想像中多.
MM Game 既 NPC 可能比你想像中既人性化.

波 (Petersin) Druid 3
xp : 50 + 75 + 1285 + 0 + 120 = 1530
放心, 早 D 上 5 LEVEL, 早 D 去正正式式打 MM 怪.

茶葉蛋 (M子) Barbarian 2
xp : 0 + 25 + 1285 + 0 + 55 = 1365
8000 gp 係咪好吸引呢~ / 起 MM GAME NPC 眼中, 你只是 低 CHA 半獸人. 係難生活少少既...

張仲景 (Kenneth Wan) Cleric 2
xp : 25 + 25 + 1285 + 0 + 65 = 1400
MM GAME 時間, 人物, 地點. NPC 會有唔同消息. / 你既 CHA, 種族, 表現. NPC 會有唔同反應.

KD (DK) Bar/Fig 1/1
xp : -25 + 25 + 1285 + 0 + 90 = 1375
等你一有 5000 GP 就打到你變豬頭~ / 我家商人好難 R 既.

車SIR :
賣狼皮 31 gp

Ring of Protection  +2 (未ID)(8000 gp)

如果 ID, 需付 115 gp 手續費
命が繰り返すならば 何度も君のもとへ
欲しいものなど もう何もない
君のほかに大切なものなど
回復

1萬

3萬

TDH GM

God of Excel

海坊主間吧既生意多卡諾一個多,少卡諾一個少
回復

1萬

2萬

TDH GM

第六天魔王

Kenneth 發表於 2014-8-25 10:47
海坊主間吧既生意多卡諾一個多,少卡諾一個少

混吉既常客已經有一個 !

唔好多一個. OK.
回復

1萬

3萬

TDH GM

Dainherbs 發表於 2014-8-25 11:32
混吉既常客已經有一個 !

唔好多一個. OK.

混吉既幫你趕客,卡諾幫你拉客
回復

1萬

傳說冒險者

多謝賢賢賜Game XP!!
開頭好明顯未訓醒...完全唔知做乜...下次留意!
同埋今次佢為神官,治療者角色直情0分...
自我反醒中...
回復

1萬

TDH GM

謝Game謝XP~
升得太快,Gear追不上啊~~~
回復

1萬

3萬

TDH GM

Petersin 發表於 2014-8-25 13:29
謝Game謝XP~

Caster唔駛equipment都玩到落去
回復

1萬

2萬

TDH GM

第六天魔王

Petersin 發表於 2014-8-25 13:29
謝Game謝XP~

10000 XP 8000 GP

OK 嫁. 除非....
回復

1萬

3萬

TDH GM

Dainherbs 發表於 2014-8-25 14:08
10000 XP 8000 GP

OK 嫁. 除非....

我個聖騎士當年都係緊level 5裝備玩level 8 game

最後level 14,個SE heavy shield都仲用緊

有咩問題?
回復

1萬

2萬

TDH GM

第六天魔王

Kenneth 發表於 2014-8-25 14:30
我個聖騎士當年都係緊level 5裝備玩level 8 game

最後level 14,個SE heavy shield都仲用緊

我冇話有問題呀.

就正如有人好準咁中正 ROLE PLAY 位一樣.

今次 M 子好準咁 CRI 中左個 車SIR 位.
重要一下用SKILL CHECK 落去.
大狼 內臟(胃) PROF SKILL CHECK.(COOK, HEAL, OTHER)
DM 都冇得再左收右收... 連 SEARCH CHECK 同 LUCK CHECK 都冇, 即時爆左個 車SIR 出黎.

其他人都重諗緊收工... 險過番生. 冇收入都算既時候...
BOMB 一聲, 就有件值錢野起兩個蛋散面前出現.

不過記住.

未諗好點分車SIR, 唔好JOIN GAME 住.
回復